Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!ro
bmar.mimuw.edu.pl!robmar
From: r...@r...net (Robert Maron)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak to jest z tym/ta sushi?/dlugie
Date: 26 Mar 2000 13:07:20 GMT
Organization: Domek slodki domek
Lines: 31
Message-ID: <s...@r...mimuw.edu.pl>
References: <8bao9o$v4o$1@nuxi.se.com.pl> <3...@w...net>
NNTP-Posting-Host: 157.25.177.95
X-Trace: news.ipartners.pl 954077231 52281 157.25.177.95 (26 Mar 2000 13:27:11 GMT)
X-Complaints-To: a...@i...pl
NNTP-Posting-Date: 26 Mar 2000 13:27:11 GMT
X-Newsreader: slrn (0.9.4.3 UNIX)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25609
Ukryj nagłówki
On Wed, 22 Mar 2000 09:56:36 -0800, Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote:
[...]
: Rowniez istotne jest to, ze sushi je sie palcami, a nie paleczkami, wiec kazdy
khmmmm, khmmmmm
[...]
: Sushi moze byc rolowane i pokrojone na kawalki, z lisciem morszczynu na
[...]
znaczy - "lisc morszczynu" to Ci chodzi o wodorosty do susi;
(zielone cienkie platy sprasowanych wodorostow, suche)
[...]
: Na nori rozprowadzic palcami garsc ryzu, do brzegow. Przeciagnac palcem z
: odrobina wasami przez srodek ryzu. Ulozyc na ryzu wzdluz brzegu maty blizszego
: do siebie 2 kawalki lososia i 2 kawalki ogorka. Zlapac brzeg maty i zrolowac
: sushi. Gdy jeszcze w macie, zgniesc troche obu rekoma, zeby wszystko w srodku
[...]
a! Tobie chodzi o robione samemu przy stole, a nie otrzymane gotowe
w knajpie, restauracji (bo tamte jemy zawsze paleczkami oczywiscie)
to jeszcze bym dodal, ze ryz mozna rozprowadzac mala lopatka (lyzka) do
ryzu; niekoniecznie palcami
[...]
pozdrawiam!
robert
--
r...@r...net http://www.robmar.net/
|