Data: 2000-03-26 13:07:20
Temat: Re: Jak to jest z tym/ta sushi?/dlugie
Od: r...@r...net (Robert Maron)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 22 Mar 2000 09:56:36 -0800, Magdalena Bassett <m...@w...net> wrote:
[...]
: Rowniez istotne jest to, ze sushi je sie palcami, a nie paleczkami, wiec kazdy
khmmmm, khmmmmm
[...]
: Sushi moze byc rolowane i pokrojone na kawalki, z lisciem morszczynu na
[...]
znaczy - "lisc morszczynu" to Ci chodzi o wodorosty do susi;
(zielone cienkie platy sprasowanych wodorostow, suche)
[...]
: Na nori rozprowadzic palcami garsc ryzu, do brzegow. Przeciagnac palcem z
: odrobina wasami przez srodek ryzu. Ulozyc na ryzu wzdluz brzegu maty blizszego
: do siebie 2 kawalki lososia i 2 kawalki ogorka. Zlapac brzeg maty i zrolowac
: sushi. Gdy jeszcze w macie, zgniesc troche obu rekoma, zeby wszystko w srodku
[...]
a! Tobie chodzi o robione samemu przy stole, a nie otrzymane gotowe
w knajpie, restauracji (bo tamte jemy zawsze paleczkami oczywiscie)
to jeszcze bym dodal, ze ryz mozna rozprowadzac mala lopatka (lyzka) do
ryzu; niekoniecznie palcami
[...]
pozdrawiam!
robert
--
r...@r...net http://www.robmar.net/
|