Data: 2006-05-08 16:31:07
Temat: Re: Jak to zrobic?? (sos slodko-kwasny jak w pewnej knajpie )
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Madame_k_c wrote:
> Bardzo prosze o pomoc. W Warszawie na na ul. Szpitalnej, niedaleko
> Sphinxa jest niepozorna knajpka chinsko-wietnamska. Bylam tam juz
> wiele razy, ale nazwa wypadla mi z glowy...
Też tam biegam, super jest. :)
> Podaja tam najlepszy sos slodko-kwasny na swiecie!!!
Jak dla mnie trochę kisielowaty zbytnio.
> I tu moje pytanie: czy ktos zna lub moze doszedl metoda prob i bledow
> do receptury tego sosu? Wydaje mi sie, ze nie dodaja do niego
> przecieru pomidorowego, bo jest CIEMNOROZOWY, taki jekby byl zrobiony
> z rozcienczonego soku z burakow. Konsystencje ma jak hmm...
> rozcienczony krochmal... jest slodki, ale nie przesadnie, plywaja w
> nim kawalki ananasa. To wiem, moze ktos wie wiecej??? Pozdrawiam
Popróbuj różnych gotowców, to raczej na 100% jest gotowiec (ew.
mieszanka takich), albo zapytaj wietnamca. ;) Ledwo mówi po polsku, ale
jest miły.
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|