Data: 2007-12-03 11:27:31
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Grzegorz Janoszka napisał(a):
> Szkodzą jony sodu, tylko że ilość cząsteczek beznoesanu sodu, cytrynianu
> sodu, glutaminianu sodu itp jest znikoma w porównaniu z ilością cząsteczek
> chlorku sodu, czyli zwykłek soli kuchennej. Zresztą nasze pokarmy dostarczają
> tyle sodu, że jego ilość w dodatkach do żywności innych niż sól kuchenna
> jest naprawdę niewielka.
Zgoda w 100% jeśli mówimy o w/w związkach zawartych w produktach
naturalnych, jeśli weźmiemy produkty masowe, zupy, niektóre przyprawy
itd, te w których związki sodu są dość znaczącym ilościowo składnikiem
to już te proporcje wyglądają inaczej.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|