Data: 2001-11-06 07:46:13
Temat: Re: Jak ugotować zawiesistą zupę?
Od: Krystyna Chiger <k...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wkn napisala:
> > Napisz coś więcej - do jakich zup pasuje i jak to robisz? Tak zwyczajnie
> > wrzucić serek do gara?
> >
> tak, ten serek stosuje często moja teściowa, wciepuje taki trójkącik do gara
> z zupką warzywną na kostce wołowej (wiesz, marchewka, ziemniaki, brokuły,
> fasolka, kalarepka itp). Ilośc serków zależy od gustu, wkładasz, smakujesz,
> ewentualnie dokładasz. Serki różnych firm mają rózny posmak, niektóre są
> lekko kwaskowate, zupki z tym cudem wychodzą bardzo fajne.
Do kostki wołowej nic mnie nie przekona, wolę tzw. porcje rosołowe,
czyli kurze kadłubki. Ale te serki wyglądają interesująco. Wypróbuję
je też do sosów.
Krycha
|