Data: 2016-03-09 16:56:35
Temat: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 8 Mar 2016 20:02:07 -0600, Pszemol napisał(a):
> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:p92uksqlogbn.1xclpgkzymidz$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Tue, 8 Mar 2016 06:44:49 -0600, Pszemol napisał(a):
>>
>>> (...)w Polsce piekliśmy ziemniaki w ognisku
>>> w październiku to właśnie ze wszystkich stron starannie opiekłem
>>> (zwęgliłem) skórkę aby cały ziemniak był gotowy do konsumpcji :-)
>>
>> Nie wiem, jak wy te ziemniaki pieczecie - W OGNIU???
>
> Nie, nie potrzeba ognia... wystarczy wysoka temperatura żaru
> Ostatnim razem w październiku spaliłem u ojca sporą
> ilość gąłęzi, liści - zrobiła się spora górka żaru drzewnego.
> Czerwonego. Z łatwością zwęgla skórkę ziemniaka.
Nosz przecież ma NIE zwęglać, tylko piec.Znacie się na pieczeniu ziemniaków
jak kury na pieprzu...
|