Data: 2005-12-28 19:47:11
Temat: Re: Jak usunac osad z czajnika elektrycznego?
Od: Waldemar <w...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Magdalena Bassett wrote:
>
> My mamy filtr na wode, ktory dziala na zasadzie (i tu po angielsku, bo
> po polsku nie znam) reverse osmosis (wstecznej osmozy?). Ten filtr nie
> eliminuje wszystkiego, ale bardzo wiele. W moim czajniku nie ma
> kamienia, choc uzywam go od wielu lat. I moge pic wode "surowa" bez
> zadnych problemow - nie ma posmaku, jest wrecz smaczna.Polecam filtry -
> woda z kranu zmienia smak potraw, szczegolnie rosolu. Rosol na wodzie
> filtrowanej jest o wiele smaczniejszy, nie mowiac o tym, ze nie zawiera
> w sobie chloru, fluoru, ani innych swinstw, ktore do wody sa dodawane.
odwrotna osmoza. I jest to filtr demineralizujący. Można go używać do
gotowania (prasowania, ...), ale do picia nie trzeba. Przynajmniej ja
nie lubię, ale niezdrowe to nie jest. Ale faktycznie zależy od tego,
gdzie się mieszka. U mnie jest za dobra woda, by ją psuć
demineralizatorem ;-)
Waldek
|