Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak walczyć ze strachem? Re: Jak walczyć ze strachem?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak walczyć ze strachem?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt
-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
Subject: Re: Jak walczyć ze strachem?
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <ni5je8$b17$1@dont-email.me> <nj4jtb$2t7$1@mx1.internetia.pl>
<nj4q0m$d89$1@dont-email.me> <nj4qk4$r61$1@mx1.internetia.pl>
<nj4rgt$i5v$1@dont-email.me>
<5755f442$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
<5757361c$0$700$65785112@news.neostrada.pl>
<1sctjqcrk2yit$.hm1c7mhod148$.dlg@40tude.net>
<njppar$4gp$1@node1.news.atman.pl> <o...@t...home>
<1xrbx657mbmd6.1p3qxfo21axwt$.dlg@40tude.net>
<o...@t...home>
<15weud9d5e1s3$.975w6asisoyw.dlg@40tude.net>
<o...@t...home>
<1...@4...net>
<o...@t...home>
<1...@4...net>
<o...@t...home> <2...@4...net>
<5765ec2e$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
<1bq8nqs00l2og$.1kt1bhenuhx4h$.dlg@40tude.net>
From: Animka <a...@t...wp.pl>
Date: Sun, 19 Jun 2016 23:14:39 +0200
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:38.0) Gecko/20100101 Thunderbird/38.5.1
Hamster/2.1.0.11
MIME-Version: 1.0
In-Reply-To: <1bq8nqs00l2og$.1kt1bhenuhx4h$.dlg@40tude.net>
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 50
Message-ID: <57670b95$0$12559$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 89-72-157-177.dynamic.chello.pl
X-Trace: 1466370965 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 12559 89.72.157.177:54289
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:372206
Ukryj nagłówki

W dniu 2016-06-19 o 13:30, Ikselka pisze:
> Dnia Sun, 19 Jun 2016 02:11:39 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2016-06-16 o 21:14, Ikselka pisze:
>>> Dnia Thu, 16 Jun 2016 19:45:37 +0200, Trefniś napisał(a):
>>>
>>>> W dniu .06.2016 o 19:20 Ikselka <i...@g...pl> pisze:
>>>>
>>>>> Dnia Thu, 16 Jun 2016 17:56:23 +0200, Trefniś napisał(a):
>>>>>
>>>>>> Należy zatem odlać surowy sok z kapusty kiszonej, z samej kapusty
>>>>>> przygotować potrawę, a odlany sok dolać do potrawy tuż przed podaniem.
>>>>>> Oczywiście zakładamy, że na talerzu nie podajemy wrzątku.
>>>>>> Proste, polecam.
>>>>> Owszem, sposób ciekawy, tylko że niewątpliwie wpływający ujemnie na
>>>>> konsystencję i temperaturę potrawy. To już chyba lepiej, zgodnie z
>>>>> kanonami, odcisnąć z soku kapustę na bigos, a ten kapuściany soczek sobie
>>>>> doprawić "na wytrawnie" czosneczkiem i pieprzem, albo na słodko sokiem
>>>>> owocowym (cytrusy, wiśnie, czy co tam kto...) czy marchwiowym - i wypić.
>>>>> Samo zdrowie :-)
>>>> U mnie ten odlany do późniejszego dodania i tak nie wytrzymałby przez czas
>>>> przygotowania potrawy :)
>>>> Zostałby wypity nawet bez dodatków.
>>>>
>>>> Ja od dłuższego czasu nie lubiłem kapusty kiszonej w żadnej postaci, póki
>>>> nie spróbowałem ukisić osobiście. Wróciła dawna przyjemność.
>>>>
>>>> Przy okazji - nie byłbym sobą, gdybym nie próbował "podrasować"
>>>> tradycyjnych sposobów kiszenia.
>>>> Wymyśliłem, że kapusta będzie zdrowsza, jeśli ograniczę ilość soli.
>>>> 2..3 łyżeczki soli na kilogram kapusty wydawało mi się przesadą.
>>>>
>>>> Niestety, mało słona kapusta jest znacznie mniej smaczna!
>>>> Na szczęście dodanie soli na trzeci dzień uratowało kiszonkę.
>>> Ta sól pełni rolę stabilizującą, tzn zabezpiecza przed procesami gnilnymi
>>> zanim wytworzy się dostateczna ilość kwasu mlekowego, dlatego jest tak
>>> ważna dla dobrej jakości kiszonek.
>> Kminek dodajesz?
> Zwykle nie, bo mąż nie lubi kminku w ogóle, ja zaś nie lubię słodkich
> surówek z kapusty "nakminkowanej", bo kminek psuje mi ewidentnie do dań
> wytrawnych - a robię właśnie surówki dosyć słodkie, tzn kiszona (lub też
> świeża) kapusta (bez cebuli), jabłko, dużo marchewki, cukier, oliwa. Do
> surówki wytrawnej dodaję cebulę i kminek.
Lubię kapustę kiszoną z kminkiem. Tylko, że teraz się nigdzie nie kupi
normalnej kapusty kiszonej nawet bez kminku.
Natomiast surówki na słodko to można kupić w każdym sklepie. Ja nie kupuję.

--
animka

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
19.06 Animka
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 Trefniś
20.06 stefan
20.06 stefan
20.06 stefan
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 Jarosław Sokołowski
20.06 Trefniś
20.06 stefan
20.06 stefan
20.06 stefan
20.06 FEniks
20.06 stefan
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6