Data: 2016-06-23 00:57:48
Temat: Re: Jak walczyć ze strachem?
Od: Animka <a...@t...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2016-06-21 o 00:36, Ikselka pisze:
> Dnia Mon, 20 Jun 2016 16:06:35 +0200, Animka napisał(a):
>
>> W dniu 2016-06-20 o 14:30, Ikselka pisze:
>>>> Lubię kapustę kiszoną z kminkiem. Tylko, że teraz się nigdzie nie kupi
>>>>> normalnej kapusty kiszonej nawet bez kminku.
>>>>> Natomiast surówki na słodko to można kupić w każdym sklepie. Ja nie kupuję.
>>> Ja TEŻ nie. Tzn ze dwa razy kupiłam, ale się brzydziłam podać. Potem
>>> wyczytałam, ile e. coli w tym bywa...
>> O! Teraz to juz nigdy się nie pokuszę nawet na najladniej wyglądającą w
>> pojemniczku.
> ....nie mówiąc już o nawalonych tonach konserwantów - no zrób w domu surówkę
> czy sałatkę i niech Ci TEŻ wytrzyma prawie tydzień...
>
>
> https://www.google.pl/search?q=sur%C3%B3wki+and+kons
erwanty&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr
&ei=O25oV_m3B-ev8wflyoHICQ
>
> Co do bakteriologii - poniżej link, pod którym firma wykonuje badania.
> Jesli ktokolwiek twierdzi, że niepotrzebnie, bo kupne suróweczki i sałatki
> są zawsze OK, to niech się zastanowi, po co takie "niepotrzebne" badania są
> w ofercie, skoro rzekomo nie ma zapotrzebowania:
>
> "Badania mikrobiologiczne:
>
> Między innymi: sałatki, surówki, produkty owocowe, warzywne, owocowo-
> warzywne, półprodukty owocowe i warzywne, itp.
>
> - liczba Listeria monocytogenes
> - obecność Salmonella spp.
> - liczba Escherichia coli
> - obecność bakterii z grupy coli
> - liczba gronkowców koagulazo-dodatnich
> - liczba pleśni i drożdży
> - liczba bakterii tlenowych mezofilnych
> - bakterie beztlenowe przetrwalnikujące
> - Bakterie kwaszące typu mlekowego "
>
> http://www.jars.pl/owoce_warzywa_i_ich_przetwory.htm
l
Ok, Nie tknę już.
Jak robię surowke z kapusty cukrowej to więcej jej zjem przy szatkowaniu
niz po zrobieniu. Bardzo lubie surową.
--
animka
|