Data: 2006-02-21 21:59:39
Temat: Re: Jak zmar(y)nować wątróbkę z dorsza?
Od: "Kazik" <b...@d...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam ,takiej z marynaty nie jadłem i nie słyszałem o takim przepisie.
Natomiast smażona-obmyć obsuszyć obtoczyć w bułce tartej -smażyć na teflonowej
patelni bez tłuszczu!!!! podawać z sosem czosnkowym.
W słoiku 2/3 słoika wątrubki na wierzch dwie łyżki koncentratu pomidorowego
zakręcamy pasteryzujemy do momentu aż tłuszcz z watróbki zakryje przecier -
około 45min,
Podajemy odsączoną z tłuszczu wymieszana z drobno posiekana cebulką
szczypiorkiem + sól +pierz.
Dobrze smakuje od wódeczkę,ale ostrzegam !! strasznie ciężka-po przedawkowaniu
potrafi odbijać się tranem 3dni-Koszmar
Więcej :)
http://nurkowanie.cekol.pl/
Pozdrawiam Kazik
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|