Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić Szejka
Date: Thu, 16 Nov 2000 10:55:33 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 31
Message-ID: <8v0ava$5k$1@news.tpi.pl>
References: <8uv5do$95p$1@news.tpi.pl> <8v0888$ku1$1@news.tpi.pl>
<8v0a9t$qqj$1@news.tpi.pl>
Reply-To: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.25.89.158
X-Trace: news.tpi.pl 974368554 180 213.25.89.158 (16 Nov 2000 09:55:54 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Nov 2000 09:55:54 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:37370
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Aga" <a...@a...com.pl> napisał
> Joasiu mnie w szkole uczono (dietetyka), ze soli w produktach jest tyle,
> ze wzupelnosci jej do zuia wystarcza.Zwlaszcza jezeli dodajemy
polprodukty,
> czy wedliny np. solenie kanapki z wedlina jest niewskazane. Pozatym
> powszechnie nielubiany ale sila zeczy wystepujacy glutek to tez odmiana
soli
> i sodu przybywa. A przyzwyczajenie sie do jedzenia bez soli to kwestja
> kilku, kilkunastu dni a i dla nerek to ulga.
Wiesz, ja jestem bardzo przyzwyczajona do jedzenia bez soli... 14 lat temu
chorowałam na nerki... Rodzinka siłą rzeczy też jest przyzwyczajona... Jak
ktoś nie potrafi zjeść u mnie nieposolonego, to zawsze jest solniczka... A
jak ziemniaki gotuję w garnku do gotowania na parę to też nie solę i są
słone same z siebie...
Aczkolwiek są rzeczy do których używam soli...
Ale np. do sałatki greckiej nie dodaję, bo w fecie jest jej wystarczająco
dużo... Do kanapek z wędliną też nie, chociaż wiem, że ludzie solą sobie
pomidory, czy ogórki na kanapkach...
Najgorzej jak się gdzieś wyjedzie i trzeba jeść w stołówce... Zupy zawsze są
dla mnie przesolone...
To tyle...
Pozdruffka
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|