Data: 2007-10-10 18:00:36
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Bogdan Kwietniak <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los napisał(a):
> In article <fei61t$5hm$1@news.onet.pl>,
> "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
>
>
>
>> 1. Bigos to mięso z kapustą. Nie na odwrót. Bigos to nie las, nie masz
>> polowac w nim na kawałek mięsa.
>>
>> 2. Bigos to drugie danie, nie zupa.
>>
>> 3. Bigos gotuje się kilka dni, z przerwami. Kolor ciemny, nie jasny. I
>> ciemny od powolnego duszenia, nie dodaje się pomidorów, maki itepe.
>>
>> 4. Kapusta kiszona to mus, możesz zrobić z mieszanki świeżej i kiszonej.
>
> A skąd wziąłeś takie bigosowe kanony?
>
Na moje - z życia i są całkowicie słuszne, choć na 3 nie zawsze starcza
mi chęci. Ja dodatkowo twierdzę, że bigos powinno się zamrozić i
zostawić w spokoju na parę dni "do przegryzienia"
BogdanKa
|