Data: 2007-10-10 21:12:23
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: BBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los pisze:
> To drugie dania wyróżniamy na podstawie konsystencji?
Przedni pomysł.
A jakiej? I czy
> bigos ma mieć konsystencję befsztyka raczej, czy może pierogów?
Są jednak pewne stałe sprawy na tym świecie.
I nie mówię teraz o konsystencji drugich dań.
Ad rem.
Znasz płynne drugie dania?
Bigos mógłby być płynny jak kapuśniak i to jest be, może tez być gęsty,
prawie jak farsz kapuściany z pierogów. Prawie.
I taki gęsty bigos to dobry bigos.
O to właśnie chodziło (imho) DJD, kiedy użył tej metafory.
Bo "zupę" i "drugie" w kanonie bigosowym należało potraktować metaforycznie.
A teraz czekam na opinie eksperta dotyczącą interpretacji tego podwątku,
a więc DJD.
--
BBjk
|