Data: 2007-10-11 05:04:28
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: BBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los pisze:
>> Znasz płynne drugie dania?
>
> Nie, ale czy twierdziłem, że takie istnieją?
Sugerowałeś w niewinnym pytanku, że ktoś tak twierdzi:
"To drugie dania wyróżniamy na podstawie konsystencji? A jakiej?"
>> Bigos mógłby być płynny jak kapuśniak
>
> Nie mógłby być.
A jednak w barach bywały. I jeszcze taki bywa np. w Janowie Podlaskim i
w Siemiatyczach.
Zatem mógłby być, choć bigosem byłby (był, jest) tylko z nazwy w tzw. menu.
>> I taki gęsty bigos to dobry bigos.
>
> Aha, to nowy kanon?
Stary, jak bigos.
>> O to właśnie chodziło (imho) DJD, kiedy użył tej metafory.
>
> Metafory... Rozumiem, że uprawiał poezję? NTG
A tu już całkiem sie zapętlasz, metaforyczna bywa nie tylko poezja.
Ale masz rację, że to NTG.
--
pozdrawiam, BBjk
|