Data: 2007-10-11 08:50:17
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-ED1186.16593810102007@news.gazeta.pl...
> In article <fei61t$5hm$1@news.onet.pl>,
> "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
>
>
>
>> 1. Bigos to mięso z kapustą. Nie na odwrót. Bigos to nie las, nie masz
>> polowac w nim na kawałek mięsa.
>>
>> 2. Bigos to drugie danie, nie zupa.
>>
>> 3. Bigos gotuje się kilka dni, z przerwami. Kolor ciemny, nie jasny. I
>> ciemny od powolnego duszenia, nie dodaje się pomidorów, maki itepe.
>>
>> 4. Kapusta kiszona to mus, możesz zrobić z mieszanki świeżej i kiszonej.
>
> A skąd wziąłeś takie bigosowe kanony?
Z życia i doświadczenia. Mojej Mamy i mojego. I być może innych osób też.
DJD
|