Data: 2007-10-12 05:04:05
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <feko3v$pmq$1@news.onet.pl>,
"Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:wlalos-ED1186.16593810102007@news.gazeta.pl...
> > In article <fei61t$5hm$1@news.onet.pl>,
> > "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
> >
> >
> >
> >> 1. Bigos to mięso z kapustą. Nie na odwrót. Bigos to nie las, nie masz
> >> polowac w nim na kawałek mięsa.
> >>
> >> 2. Bigos to drugie danie, nie zupa.
> >>
> >> 3. Bigos gotuje się kilka dni, z przerwami. Kolor ciemny, nie jasny. I
> >> ciemny od powolnego duszenia, nie dodaje się pomidorów, maki itepe.
> >>
> >> 4. Kapusta kiszona to mus, możesz zrobić z mieszanki świeżej i kiszonej.
> >
> > A skąd wziąłeś takie bigosowe kanony?
>
> Z życia i doświadczenia. Mojej Mamy i mojego. I być może innych osób też.
Wybacz`, że nie uznam Ciebie i Twojej Mamy za autorytet.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|