Data: 2007-10-13 10:34:09
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <1...@v...googlegroups.c
om>,
JaMyszka <f...@g...com> wrote:
> On 12 Paź, 08:02, Wladyslaw Los wrote:
> > [...]
> > Bigos może być różny, przepisów jest wiele, a każdy kucharz dostosowuje
> > go do swojego gustu.
> > [...]
>
> Hehehee... Najważniejsze zdanie w tym przepisie;-)
> Podobnie gotuję bigos, ale w pierwszym gotowaniu gotuję z kośćmi
> schabowymi lub z karczku.
> Jak mięso odejdzie od kości, to po ostudzeniu kroję kapustę (wtedy mam
> możliwość "wyłuskania" kości z kapusty) i dopiero wtedy rozpoczynam
> gotowanie z pozostałymi dodatkami.
> Aha... Dodaję jeszcze łyżkę musztardy - trochę kolor kapusty się
> zmienia;p
> No i pomidory są konieczne! Ten "złoty" sosik na talerzu wkoło kapusty
> jest nie do odrzucenia;p
Pomidory w bigosie wydają mi się wpływem kuchni rosyjskiej.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|