Data: 2007-10-13 11:40:52
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <feq80i$po9$1@atlantis.news.tpi.pl>,
Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
> Wladyslaw Los pisze:
> > In article <1...@v...googlegroups.c
om>,
> > JaMyszka <f...@g...com> wrote:
> >
> >> On 12 Paź, 08:02, Wladyslaw Los wrote:
> >>> [...]
> >>> Bigos może być różny, przepisów jest wiele, a każdy kucharz dostosowuje
> >>> go do swojego gustu.
> >>> [...]
> >> Hehehee... Najważniejsze zdanie w tym przepisie;-)
> >> Podobnie gotuję bigos, ale w pierwszym gotowaniu gotuję z kośćmi
> >> schabowymi lub z karczku.
> >> Jak mięso odejdzie od kości, to po ostudzeniu kroję kapustę (wtedy mam
> >> możliwość "wyłuskania" kości z kapusty) i dopiero wtedy rozpoczynam
> >> gotowanie z pozostałymi dodatkami.
> >> Aha... Dodaję jeszcze łyżkę musztardy - trochę kolor kapusty się
> >> zmienia;p
> >> No i pomidory są konieczne! Ten "złoty" sosik na talerzu wkoło kapusty
> >> jest nie do odrzucenia;p
> >
> > Pomidory w bigosie wydają mi się wpływem kuchni rosyjskiej.
> >
> > Władysław
> >
> Pomidory? - raczej naleciałość trudna do stwierdzenia w kwestii jej
> źródła, ponieważ pochodzą z Ameryki, jak ziemniaki.
Aha. Masz ciekawą wizję historii kulinarnej.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|