Data: 2007-10-13 11:54:23
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wladyslaw Los pisze:
> In article <feq80i$po9$1@atlantis.news.tpi.pl>,
> Ikselka <i...@p...onet.pl> wrote:
>
>> Wladyslaw Los pisze:
>>> In article <1...@v...googlegroups.c
om>,
>>> JaMyszka <f...@g...com> wrote:
>>>
>>>> On 12 Paź, 08:02, Wladyslaw Los wrote:
>>>>> [...]
>>>>> Bigos może być różny, przepisów jest wiele, a każdy kucharz dostosowuje
>>>>> go do swojego gustu.
>>>>> [...]
>>>> Hehehee... Najważniejsze zdanie w tym przepisie;-)
>>>> Podobnie gotuję bigos, ale w pierwszym gotowaniu gotuję z kośćmi
>>>> schabowymi lub z karczku.
>>>> Jak mięso odejdzie od kości, to po ostudzeniu kroję kapustę (wtedy mam
>>>> możliwość "wyłuskania" kości z kapusty) i dopiero wtedy rozpoczynam
>>>> gotowanie z pozostałymi dodatkami.
>>>> Aha... Dodaję jeszcze łyżkę musztardy - trochę kolor kapusty się
>>>> zmienia;p
>>>> No i pomidory są konieczne! Ten "złoty" sosik na talerzu wkoło kapusty
>>>> jest nie do odrzucenia;p
>>> Pomidory w bigosie wydają mi się wpływem kuchni rosyjskiej.
>>>
>>> Władysław
>>>
>> Pomidory? - raczej naleciałość trudna do stwierdzenia w kwestii jej
>> źródła, ponieważ pochodzą z Ameryki, jak ziemniaki.
>
> Aha. Masz ciekawą wizję historii kulinarnej.
>
> Władysław
>
No to popraw :-)
--
XL wiosenna
|