Data: 2007-10-13 10:29:56
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:feq6eu$798$1@nemesis.news.tpi.pl...
> JaMyszka pisze:
> > On 12 Paź, 08:02, Wladyslaw Los wrote:
> >> [...]
> >> Bigos może być różny, przepisów jest wiele, a każdy kucharz dostosowuje
> >> go do swojego gustu.
> >> [...]
> >
> > Hehehee... Najważniejsze zdanie w tym przepisie;-)
> > Podobnie gotuję bigos, ale w pierwszym gotowaniu gotuję z kośćmi
> > schabowymi lub z karczku.
> > Jak mięso odejdzie od kości, to po ostudzeniu kroję kapustę (wtedy mam
> > możliwość "wyłuskania" kości z kapusty) i dopiero wtedy rozpoczynam
> > gotowanie z pozostałymi dodatkami.
> > Aha... Dodaję jeszcze łyżkę musztardy - trochę kolor kapusty się
> > zmienia;p
> > No i pomidory są konieczne! Ten "złoty" sosik na talerzu wkoło kapusty
> > jest nie do odrzucenia;p
> >
> > --
> > Pozdrawiam :)
> > JM
> > http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
> > Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
> >
> >
> Mój bigos jest złotobrązowy - od grzybów, powideł, miodu, przypraw,
> przysmażonego na rumiano boczku i pieczonych mięs ze zrumienioną cebulą.
> Nie dodaje pomidorów absolutnie - to już byłby inny bigos. Do polskiego
> bigosu pomidorów się nie dodaje, ale i ten z pomidorami lubię zjeść u
> kogoś, kto umie smacznie gotować :-)
>
> --
> XL wiosenna
Daję pomidory lub koncentrat - bigos tylko zyskuje.
Z lasu!
>
|