Data: 2007-10-12 08:05:40
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <470f27be$1@news.home.net.pl>,
Krystyna Chiger <k...@h...people.pl> wrote:
> wolim wrote:
>
> >>Bigos może być różny, przepisów jest wiele, a każdy kucharz dostosowuje
> >>go do swojego gustu.
> >
> > Ja się tak zastanawiam nad jedną rzeczą. Niedawno w wątku nt. Leczo
> > upierałeś się, drogi Władku, że jest jedyny słuszny przepis na ono. Dzisiaj
> > piszesz, że na bigos jest wiele przepisów. Czy aby na pewno?
> >
> Lecza też mogą być różne, ale na bazie papryki, tak jak bigos - na bazie
> kapusty. Z niewiadomych przyczyn przyjęło sie u nas nazywanie leczem
> duszonych dyniowatych (cukinie, patisony).
To, jak myślę, przez pomieszanie węgierskiego lecso i prowansalskiego
ratatouille.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|