Data: 2007-10-12 11:24:50
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-1C6C16.07040512102007@news.gazeta.pl...
> In article <feko3v$pmq$1@news.onet.pl>,
> "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
>
>> Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:wlalos-ED1186.16593810102007@news.gazeta.pl...
>> > In article <fei61t$5hm$1@news.onet.pl>,
>> > "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
>> >
>> >
>> >
>> >> 1. Bigos to mięso z kapustą. Nie na odwrót. Bigos to nie las, nie masz
>> >> polowac w nim na kawałek mięsa.
>> >>
>> >> 2. Bigos to drugie danie, nie zupa.
>> >>
>> >> 3. Bigos gotuje się kilka dni, z przerwami. Kolor ciemny, nie jasny. I
>> >> ciemny od powolnego duszenia, nie dodaje się pomidorów, maki itepe.
>> >>
>> >> 4. Kapusta kiszona to mus, możesz zrobić z mieszanki świeżej i
>> >> kiszonej.
>> >
>> > A skąd wziąłeś takie bigosowe kanony?
>>
>> Z życia i doświadczenia. Mojej Mamy i mojego. I być może innych osób też.
>
> Wybacz`, że nie uznam Ciebie i Twojej Mamy za autorytet.
Nikt Ci nie każe i wcale do tego nie aspirowałem.
DJD
|