Data: 2007-10-13 09:36:57
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 12 Paź, 08:02, Wladyslaw Los wrote:
> [...]
> Bigos może być różny, przepisów jest wiele, a każdy kucharz dostosowuje
> go do swojego gustu.
> [...]
Hehehee... Najważniejsze zdanie w tym przepisie;-)
Podobnie gotuję bigos, ale w pierwszym gotowaniu gotuję z kośćmi
schabowymi lub z karczku.
Jak mięso odejdzie od kości, to po ostudzeniu kroję kapustę (wtedy mam
możliwość "wyłuskania" kości z kapusty) i dopiero wtedy rozpoczynam
gotowanie z pozostałymi dodatkami.
Aha... Dodaję jeszcze łyżkę musztardy - trochę kolor kapusty się
zmienia;p
No i pomidory są konieczne! Ten "złoty" sosik na talerzu wkoło kapusty
jest nie do odrzucenia;p
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html ; http://ortografia.pl/
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://www.fah.pooh.priv.pl/
|