Data: 2007-10-12 20:35:56
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <fenlic$9cc$1@news.onet.pl>,
"Dominik Jan Domin" <d...@g...com> wrote:
> >> >> 1. Bigos to mięso z kapustą. Nie na odwrót. Bigos to nie las, nie masz
> >> >> polowac w nim na kawałek mięsa.
> >> >>
> >> >> 2. Bigos to drugie danie, nie zupa.
> >> >>
> >> >> 3. Bigos gotuje się kilka dni, z przerwami. Kolor ciemny, nie jasny. I
> >> >> ciemny od powolnego duszenia, nie dodaje się pomidorów, maki itepe.
> >> >>
> >> >> 4. Kapusta kiszona to mus, możesz zrobić z mieszanki świeżej i
> >> >> kiszonej.
> >> >
> >> > A skąd wziąłeś takie bigosowe kanony?
> >>
> >> Z życia i doświadczenia. Mojej Mamy i mojego. I być może innych osób też.
> >
> > Wybacz`, że nie uznam Ciebie i Twojej Mamy za autorytet.
>
> Nikt Ci nie każe i wcale do tego nie aspirowałem.
Niemniej powyżej wyrażasz się bardzo autorytatywnie.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|