Data: 2007-10-12 08:37:24
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: "flower" <f...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-5CE368.08020212102007@news.gazeta.pl...
> In article <fekiv6$4gq$1@nemesis.news.tpi.pl>,
> "flower" <f...@w...pl> wrote:
>
> > Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
> > news:wlalos-CCF711.07454411102007@news.gazeta.pl...
> > > In article <fekas6$rdp$1@inews.gazeta.pl>, BBjk <b...@q...pl>
> > > wrote:
> > >
> > > > Wladyslaw Los pisze:
> > > >
> > >
> > > > Stary,
> > >
> > > Tak, możesz wskazać autorytatywne żródło?
> > >
> > > > jak bigos.
> > >
> > > A jak stary jest bigos?
> >
> > Coś Cię dziś ugryzło? Napisz jaki powinien być bigos, nigdy nie robiłem
i w
> > tym roku mam zamiar zrobić,
>
> Bigos może być różny, przepisów jest wiele, a każdy kucharz dostosowuje
> go do swojego gustu.
> (...)
Nooo, i od razu inna rozmowa :-)
> Proporcje kapusty i dodatków -- weź jakąkolwiek dobrą książkę kucharską.
> Np. w "Kuchni litewskiej" Wincenty Zawadzkiej (XIX w.)
Mówisz o "Kucharce litewskiej", czy faktycznie o "Kuchni"?
Kupiłem ją w jakimś antykwariacie za 5 zł. Aż mi wstyd było że tak tanio
biorę :-/
> > Jak otworzyłem wątek i zobaczyłem tyle postów z Twoim udziałem to się
> > ucieszyłem że coś tam wyczytam, a tu taka gównażeria, że tak powiem.
>
> Daruj sobie może wulgaryzmy.
OK, przepraszam.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
|