Data: 2007-10-11 08:55:07
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
news:fejf75$d0f$1@inews.gazeta.pl...
> Wladyslaw Los pisze:
>
>> To drugie dania wyróżniamy na podstawie konsystencji?
>
> Przedni pomysł.
>
> A jakiej? I czy
>> bigos ma mieć konsystencję befsztyka raczej, czy może pierogów?
>
> Są jednak pewne stałe sprawy na tym świecie.
> I nie mówię teraz o konsystencji drugich dań.
>
> Ad rem.
> Znasz płynne drugie dania?
> Bigos mógłby być płynny jak kapuśniak i to jest be, może tez być gęsty,
> prawie jak farsz kapuściany z pierogów. Prawie.
> I taki gęsty bigos to dobry bigos.
> O to właśnie chodziło (imho) DJD, kiedy użył tej metafory.
> Bo "zupę" i "drugie" w kanonie bigosowym należało potraktować
> metaforycznie.
>
> A teraz czekam na opinie eksperta dotyczącą interpretacji tego podwątku, a
> więc DJD.
Tak jest. Całkowicie myslałem o konsystencji. Aby bigos nie był zupą.
osobiście, jesli chodzi o kolejność, to moge bigos podawać na pierwsze,
drugie i trzecie. :)
DJD
|