Data: 2007-10-11 05:45:44
Temat: Re: Jak zrobic bigos
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <fekas6$rdp$1@inews.gazeta.pl>, BBjk <b...@q...pl>
wrote:
> Wladyslaw Los pisze:
>
> >> Znasz płynne drugie dania?
> >
> > Nie, ale czy twierdziłem, że takie istnieją?
>
> Sugerowałeś w niewinnym pytanku, że ktoś tak twierdzi:
> "To drugie dania wyróżniamy na podstawie konsystencji? A jakiej?"
Gdzie tu widzisz jakąś sugestię?
>
> >> Bigos mógłby być płynny jak kapuśniak
> >
> > Nie mógłby być.
>
> A jednak w barach bywały. I jeszcze taki bywa np. w Janowie Podlaskim i
> w Siemiatyczach.
A próbowałaś kapuśniaku w tych barach?
> Zatem mógłby być, choć bigosem byłby (był, jest) tylko z nazwy w tzw. menu.
>
> >> I taki gęsty bigos to dobry bigos.
> >
> > Aha, to nowy kanon?
>
> Stary,
Tak, możesz wskazać autorytatywne żródło?
> jak bigos.
A jak stary jest bigos?
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
|