Data: 2003-07-20 21:56:50
Temat: Re: Jak zrobic dobry smalec ?
Od: Ajgor <a...@d...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-07-20 19:44, TMK przeslal(a) w wiadomosci:
> Uzytkownik "Ajgor" <a...@d...pl> napisal w wiadomosci
> news:bfe701$dl1$1@okapi.ict.pwr.wroc.pl...
>
>>Witam
>>
>>Ma do Was pytanie o nietypowe jedzonko ;)
>>
>>Jakie zrobic dobry smalec (taki domowy) zeby mial duzo skwarkow i
>>wyjatkowy smak. ?
>>Chodzi mi o jakies szczegolne przyprawy i wskazowki.
>>
>>Ajgor
>
> Ja robie bez skwarek
> ok kg szynki wieprzowej lub lopatki nacieram majerankiem pieprzem,
> lubczykiem i sola daje 1,5 kostki smalcu i pieke w piekarniku. cebule dodaje
> nieco pozniej. Produkt uboczny miesko do kanapek i obiadu.Smalec ma niestety
> wade
> blyskawicznie znika z lodowki;(
> TMK
>
>
Dzieki wszystkim za pomysly
Pozdro
Ajgor
PS: Teraz jestem na diecie :(( ale za 2, 3 tygodnie sobie zrobie i
pochwale sie :)
|