Data: 2002-09-07 19:40:42
Temat: Re: Jak zrobić pulchne ciasto na pizze?
Od: b...@d...com.pl (Herbatka)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Vefour" <v...@p...pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, September 07, 2002 1:23 PM
Subject: Re: Jak zrobić pulchne ciasto na pizze?
(ciach)
> 2. Temperatura piekarnika - w chlebowych piecach jest 600C, czego zaden
> domowy peikarnik nie da, ale chyba wbrew pozorom nagrzewania go do
> maksimum (250 - 300 C) nie jest wcale dobre. Przy 250C wychodzi mi za
> twarde albo niedopieczone, sprobuj z 200C.
> 3. Kolejnosc pieczenia - wszytsko razem, najpierw ciasto po kilku
> minutach reszta? Ja zawsze ser daje pozniej, aby sie nie spalil. No i
> sosy nie powinny byc za wodniste (np. trzeba dobze odsaczyc swieza
> mozarelle, jak ktos uzywa).
na wszystko jest metoda - zastosuj stary patent z grupy z szamotowkami - nic
sie nie przesusza i nie dopieka, wkladasz pizze z farszem i nic jej nie
dolega (pod warunkiem, ze farsz masz w rozsadnych granicach a nie 3-cm
warstwe) - pizza jest gotowa w 10 min pod warunkiem zastosowania termoobiegu
;-)
Herbatka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|