Data: 2000-12-22 08:57:30
Temat: Re: Jak zrobić tort śmietanowy
Od: Magda Rzepka <m...@i...zabrze.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Tak, ja tylko robie z zelatyna :)
Oto jak ubijam smietane bo zawsze wyszla dobrze :))
1) Smietane kremowke (TYLKO w butelce!) przed ubijaniem koniecznie
trzeba wlozyc do zamrazalnika na pare minut
2) Ubijajac smietane dodajemy 2 lyzeczki cukru
3) Do ubitej dodajemy rozpuszczone w malej ilosci wody 2 łyzeczki
zelatyny. Miksujemy jeszcze chwile.
Zawsze sie udaje. Torty smietankowe sa moja specjalnoscia :)
Magdusia
Krzysiek wrote:
>
> Kochani, ja wiem że są super proszki, ale słyszałem o gotowaniu śmietany z
> żelatyną. Czy ktoś próbował?
>
> Krzysiek
>
> Użytkownik "Krzysiek" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
> news:91strc$ja9$1@news.tpi.pl...
> > No właśnie, jak zrobić aby bita śmietana zachowała swoją konsystencję,
> jakis
> > usztywniacz.
> >
> > --
> > Krzysztof Lis
> >
> > www.restauracja.net.pl
> > www.hotel.biz.pl
> > www.infostar.com.pl
> >
> >
|