Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: "Krzysiek" <b...@i...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak zrobić tort śmietanowy
Date: Fri, 22 Dec 2000 10:00:23 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 41
Message-ID: <91v6ss$1in$1@news.tpi.pl>
References: <91strc$ja9$1@news.tpi.pl> <91v0vl$atv$1@news.tpi.pl>
<3...@i...zabrze.pl>
NNTP-Posting-Host: pa137.kielce.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 977477340 1623 213.25.225.137 (22 Dec 2000 09:29:00 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 22 Dec 2000 09:29:00 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:39532
Ukryj nagłówki
Super, dziękuję. Ale powiedz, na ile śmietany te dwie łyżeczki.
Krzysiek
Użytkownik "Magda Rzepka" <m...@i...zabrze.pl> napisał w wiadomości
news:3A43177A.1E65CF7E@itam.zabrze.pl...
> Tak, ja tylko robie z zelatyna :)
> Oto jak ubijam smietane bo zawsze wyszla dobrze :))
> 1) Smietane kremowke (TYLKO w butelce!) przed ubijaniem koniecznie
> trzeba wlozyc do zamrazalnika na pare minut
> 2) Ubijajac smietane dodajemy 2 lyzeczki cukru
> 3) Do ubitej dodajemy rozpuszczone w malej ilosci wody 2 łyzeczki
> zelatyny. Miksujemy jeszcze chwile.
>
> Zawsze sie udaje. Torty smietankowe sa moja specjalnoscia :)
>
> Magdusia
>
> Krzysiek wrote:
> >
> > Kochani, ja wiem że są super proszki, ale słyszałem o gotowaniu śmietany
z
> > żelatyną. Czy ktoś próbował?
> >
> > Krzysiek
> >
> > Użytkownik "Krzysiek" <b...@i...com.pl> napisał w wiadomości
> > news:91strc$ja9$1@news.tpi.pl...
> > > No właśnie, jak zrobić aby bita śmietana zachowała swoją konsystencję,
> > jakis
> > > usztywniacz.
> > >
> > > --
> > > Krzysztof Lis
> > >
> > > www.restauracja.net.pl
> > > www.hotel.biz.pl
> > > www.infostar.com.pl
> > >
> > >
|