Data: 2015-02-19 14:16:02
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 19 Feb 2015 13:45:20 +0100, krys napisał(a):
> Trefniś wrote:
>
>> W dniu .02.2015 o 13:12 krys <k...@p...onet.pl> pisze:
>>
>>> Trefniś wrote:
>>
>> (..)
>>
>>>> Jeśli za czasów "radosnej" komuny, to ja raczej pamiętem te kostki z
>>>> lodówki - nie zamrażalnika.
>>>
>>> Zdecydowanie później. Za współczesnej komuny. Przy okazji poszukam w
>>> zamrażarach z ciekawości.
>>
>> Raczej nie kupuj :)
>
> No weź, ja se tylko poogladam, czy jeszcze jest.
>>
>>> Dla mnie mięso mielone nie istnieje, kupuję na targu od lokalnego
>>> rzeźnika w
>>> postaci "kilo łopatki z tłuszczykiem poproszę".
>>
>> Dlatego też nawet namawiałem wręcz do przedstawienia własnych doświadczeń.
>> Ale IMHO porządna chemia nawet takie banały jak powtórne mrożenie potrafi
>> załatwić :)
>>
>> Oczywiście u mnie też wyłącznie w domu mielone z kawałka, który wybierzemy
>> w sklepie.
>> Opcja "proszę zmielić mi ten kawałek" też nie jest najlepsza - po każdym
>> mieleniu w sklepie maszynki nie myją...
>
> Sera krojonego w sklepie też nie kupuję z powodów j.w.
Ano właśnie, tak samo robię.
PS. Kiedyś pisałam tu o tych nigdy niemytych szpilkach z cenami, wtykanych
w wędliny...
|