Data: 2006-05-08 11:21:22
Temat: Re: Jaka ryba??
Od: "aga" <j...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kasia napisał(a):
> Witam serdecznie, chciałabym zrobić niespodziankę mężowi i podać w środe na
> obiad rybę. Poza ta rybą ma być ryż i warzywa na parze no i właśnie pytanie,
> którą rybę wybrać. Ja nie bardzo jem ryby, więc kompletnie się nie znam, która
> będzie smaczna, miała nie za wiele ości i nadaje się, żeby ją zrobić na parze?
> Dziękuję za wszelkie propozycje. Kasia
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Ostatnio w sklepach pojawila sie ryba Panga. To import z Wietnamu.
Bardzo smaczne biale mieso, miesista, dobrze odfiletowana. Nadaje sie
do kazdej obrobki.Nie smierdzi
ryba po przerobieniu. Jesli chcesz ja zrobic w formie light, to ja
skrop cytryna i lekko
na oleju z maslem obsmaz i daj do rozgrzanego piekarnika, aby "doszla".
Ja bardzo lubie
przy obsmazaniu dodac troche cebulki (moze byc dymka). Ma w tedy smak
schabowego.
Przed podaniem posol i popieprz. Biorac pod uwage, ze na dodatki beda
warzywa, to
taka obrobka przelamie troche mdlawy smak warzyw na parze. Smacznego.
Pozdrawiam aga
|