Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jaka temperatura do pierniczków? Re: Jaka temperatura do pierniczków?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jaka temperatura do pierniczków?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.internetia.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: medea <e...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaka temperatura do pierniczków?
Date: Wed, 05 Dec 2007 16:57:51 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <fj6hs1$ma3$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <fj63vi$nfb$1@nemesis.news.tpi.pl> <fj6b07$6b6$3@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: aecx183.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1196870337 22851 79.186.75.183 (5 Dec 2007 15:58:57
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 5 Dec 2007 15:58:57 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.9 (Windows/20071031)
In-Reply-To: <fj6b07$6b6$3@news.onet.pl>
X-Antivirus: avast! (VPS 071205-1, 2007-12-05), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:306936
Ukryj nagłówki

Gosia Plitmik pisze:

> Ja miałam 180, ale wyjmowałam je od razu jak tylko sie zarumieniły.

Ja zrobiłam w końcu 150st z termoobiegiem, średnio po 13 minut się
piekły i chyba im starczy.

>Przy
> okazji jak robisz lukier?

Robiłam różne, począwszy od torebkowych (schwartau) ;-) a skończywszy na
białkowym w zeszłym roku. Z białkowego lukru nie byłam zadowolona, bo
się bardzo kleił. W tym roku zamierzam zrobić jakiś zwykły biały lukier
(woda + cukier puder) i czekoladowy (masło + kakao + cukier). Tylko nie
wiem, co dodać, żeby wyszedł lśniący nawet po zastygnięciu. Może ktoś
zna patent?

Wkładasz kawałek jabłka do puszki?

Nie wkładam, i tak miękną. Zauważyłam pewną prawidłowość - im grubsze
pierniczki, tym bardziej miękkie się robią, a takie lubię. Tym razem
jedną partię za mocno rozwałkowałam, więc będzie trochę twardo-kruchych też.

Pozdrawiam
Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
05.12 juljanna
05.12 Ikselka
05.12 Gosia Plitmik
05.12 Bluzgacz
05.12 Ikselka
05.12 Ikselka
05.12 medea
06.12 Ikselka
06.12 Lia
06.12 Ikselka
06.12 Gosia Plitmik
06.12 medea
06.12 Gosia Plitmik
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6