Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.webcorp.com.pl!not-for-mail
From: "Gosia" <k...@n...e.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jaka zupka z mielonego?
Date: Wed, 28 Nov 2001 11:56:35 +0100
Organization: Serwis RUBIKON - http://www.rubikon.pl
Lines: 32
Message-ID: <9u2fdc$hoc$1@aquarius.webcorp.pl>
References: <9u26rj$jba$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: tytan.set.com.pl
X-Trace: aquarius.webcorp.pl 1006944492 18188 195.94.214.166 (28 Nov 2001 10:48:12
GMT)
X-Complaints-To: u...@w...com.pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 28 Nov 2001 10:48:12 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84434
Ukryj nagłówki
Witam Cię serdecznie,
ponieważ jestem tutaj nowa, to od razu się przedstawię:
Nazywam się Gosia i mieszkam w Gliwicach i bardzo lubię czytać wasze
przepisy.
A jako wpisowe zupkę serową z mięsem mielonym. (Ale tutaj też jest pora).
Zupka serowa:
Składniki: ok. 30-40 dkg mięsa mielonego (może być mieszane), pół pory, 20
dkg pieczarek, 2 lub 3 serki topione koniecznie kremowe, groszek ptysiowy
lub grzanki zrobione samemu z chlebka i oczywiście przyprawy.
Przygotowanie:
Mięsko formować w kulki i wrzucać do wody. Po zagotowaniu zebrać szum
(będzie tego sporo), następnie dodać kostkę rosołową, sól, pieprz, porę
pokrojoną w talarki i pieczarki (też pokrojone). Gdy warzywa będą miękkie
dorzucić małymi kawałeczkami serki topione i powolutku gotować aż się
rozpuszczą. Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Życzę smacznego i pozdrawiam
Gosia
Użytkownik "Wkn" <w...@w...pl> napisał w wiadomości
news:9u26rj$jba$1@news.tpi.pl...
> szybko, poradźcie mi jaką można zrobić zupkę z mielonego mięska
drobiowego.
> Słyszałam, że są różniaste pyszne przepisy. Ciotka kiedyś robiła z porami,
> ale ta mi nie podchodziła za bardzo, może miała za mało składników, sama
nie
> wiem, strasznie tłusta była. Może Wy macie coś w zanadrzu?
>
> Wkn
>
>
|