Data: 2017-03-15 12:49:32
Temat: Re: Jaki jest pszelicznik papryki ostrej w proszku na świeżą?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 15.03.2017 o 12:07, XL pisze:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> W dniu 14.03.2017 o 23:46, XL pisze:
>>> Poczucie smaku się zmienia w zależności od wielu czynników.
>> A czy w całej tej dyskusji nie chodzi właśnie o poczucie smaku?
>> No, chyba że Stokrotka zaczęła pracować - dajmy na to - w logistyce
>> armii, i zastanawia się, jakie roczne zapasy papryki zrobić.
>>
> Wyraziła się bardzo jasno wg mnie i chyba tylko wg mnie - chidzi jej o to,
> jaką ilością świeżej ostrej papryki zastąpić=ZRÓWNOWAŻYĆ daną ilość tejże
> papryki suszonej.
Myślę, że wszyscy zrozumieli. Jako i dla większości jasne jest, że smak
jest tu najlepszym przelicznikiem. Wygląda na to, że pSZelicznikiem już
raczej nie.
> Toteż jej to orientacyjnie (sic!) wyliczyłam.
Baaardzo orientacyjnie. Najwięcej ostrości dają pestki właśnie.
Ewa
|