Data: 2017-03-15 13:46:11
Temat: Re: Jaki jest pszelicznik papryki ostrej w proszku na świeżą?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 15.03.2017 o 12:07, XL pisze:
>> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>>> W dniu 14.03.2017 o 23:46, XL pisze:
>>>> Poczucie smaku się zmienia w zależności od wielu czynników.
>>> A czy w całej tej dyskusji nie chodzi właśnie o poczucie smaku?
>>> No, chyba że Stokrotka zaczęła pracować - dajmy na to - w logistyce
>>> armii, i zastanawia się, jakie roczne zapasy papryki zrobić.
>>>
>> Wyraziła się bardzo jasno wg mnie i chyba tylko wg mnie - chidzi jej o to,
>> jaką ilością świeżej ostrej papryki zastąpić=ZRÓWNOWAŻYĆ daną ilość tejże
>> papryki suszonej.
>
> Myślę, że wszyscy zrozumieli. Jako i dla większości jasne jest, że smak
> jest tu najlepszym przelicznikiem. Wygląda na to, że pSZelicznikiem już
> raczej nie.
"Większość" niesłusznie skupia się na ortografii.
>
>> Toteż jej to orientacyjnie (sic!) wyliczyłam.
>
> Baaardzo orientacyjnie. Najwięcej ostrości dają pestki właśnie.
>
Być może. Z pestkami nie używam, bo mi w zębach trzeszczą.
--
XL
|