Data: 2005-12-02 19:49:06
Temat: Re: Jaki lukier?
Od: "Fiora" <b...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Na pierniczki koniecznie klasyczny i ciut staroswiecki lukier z białka z
cukrem pudrem -
dosc dlugo ucierac, to będzie lsniace.
I pod koniec dodac lyzeczke masla stopionego na 1 bialko,
aby nie pekal.
I potem barwic - zrobic gesty, barwnikami sie rozrzedzi:
- kakao z troche cukru i ciut wody zagotowac (nigdy surowego kakao!!)
- sok z buraków i kropla octu
- dobry brazowy rum np.Capitan Morgan
- cytryna
- szafran
Pozdrawiam
Fiora
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:dmn2os$sta$1@proxy.provider.pl...
> Jakie macie przepisy na lukry białe? Zależy mi na takim, żeby długo był
> lśniący a jednocześnie się nie kleił. Ten lukier, który zrobiłam w
> zeszłym roku z cukru pudru z cytryną i wodą bardzo szybko zmatowiały.
>
> Pozdrawiam
> Ewa
|