Data: 2007-09-16 23:55:45
Temat: Re: Jaki olej do smażenia?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"akata" <m...@v...pl> wrote in message
news:pan.2007.09.16.20.57.29.175006@vp.pl...
> Dnia Sun, 16 Sep 2007 18:39:55 +0200, Panslavista napisał(a):
>
> > Arachidowy nie jest najlepszym olejem - najlepszy jest kokosowy Zwany
masłem
> > kokosowym (w normalnej temperaturze jest twardy) postać handlowa -
płyty...
>
> W jaki sposób, jeśli można spytać, przygotować go do użycia, jeśli
> zamknięty jest w butelce o wąskiej szyjce? Widziałam takowy w sklepie,
> ale konsystencja + kształt butelki zniechęciły mnie do eksperymentów.
Jest w necie, to prawda - jest też w postaci ciekłej. Do tej pory spotykałem
i "załatwiałem" sobie w płytach - odlanych w formach podobnie jak parafina z
rafineriii (oleistą parafinę można kupić w aptekach - oczywiście nie do
smażenia)
http://sklepcynamonowy.pl/sklep/k38-Oliwy-i-oleje.ht
ml
|