Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jakosc oleju a smazonych potraw Re: Jakosc oleju a smazonych potraw

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jakosc oleju a smazonych potraw

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news2.icm.edu.pl!new
sfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!wlalos
From: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jakosc oleju a smazonych potraw
Date: Mon, 15 Dec 2003 08:45:15 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 38
Message-ID: <151220030845159784%wlalos@onet.pl>
References: <briglg$irj$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cp242.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1071474430 8710 80.54.212.242 (15 Dec 2003 07:47:10 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 15 Dec 2003 07:47:10 +0000 (UTC)
User-Agent: Thoth/1.7.2 (Carbon/OS X)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:183208
Ukryj nagłówki

In article <briglg$irj$1@news.onet.pl>, cuz <e...@...pl> wrote:

> Witam!
> Mam pytanie dotyczace smazenia: Czy jakosc oleju istotnie wplywa na wynik
> smazenia ?

Tak.
> Czy np ryba smazona na oleju Kujawskim bedzie smaczniejsza niz na
> najtanszym oleju z Biedronki ?

Nie wiem. Żadnego z nich nie używam. NIe jest wykluczone, że tańszy
olej jest lepszy od droższego.

> Czy powiedzmy dzieki lepszemu olejowi ryba
> moze byc bardziej chrupiaca,

Z pewnością na oleju, który się źle nadaje się do smażenia trudniej
będzie uzyskać chrupącą skórkę.

> mniej przechodzic zapachem oleju ?

Zakładasz, że "zapach oleju" jest nieprzyjemny? Zapach tłuszczu na
którym smażysz w istotny sposób wpływa na smak potrawy. Jweżeli będzie
nieprzyjemny, to potrawa będzie niesmaczna. Natomiast aromat dobrego
oleju powinien być jednym z elementów ostatecznego smaku i zapachu
potrawy.

> Czy moze
> lepszy olej jest drozszy

A lepszy olej nie może być tańszy?

> dlatego, ze wolniej sie pali ?

Olej może "palić się" w niższej temperaturze, bo jest gorzej
oczyszczony.

Władysław

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.12 waldek
15.12 Evunia
15.12 Tomek Głowacki
15.12 Kruszynka \(Wrocław\)
15.12 cuz
15.12 cuz
15.12 cuz
15.12 cuz
15.12 Wladyslaw Los
15.12 cuz
16.12 waldek
16.12 Art(Gruby)
17.12 cuz
17.12 cuz
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6