Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jałowcowka Re: Jałowcowka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jałowcowka

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!newspee
r.ebone.net!news.ipartners.pl!orion.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not-for-mail
Message-ID: <3...@k...net.pl>
From: Rafal Wylocinski <w...@k...net.pl>
Reply-To: w...@k...net.pl
X-Mailer: Mozilla 4.6 [en] (Win98; I)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jałowcowka
References: <854j24$dif$1@zeus.polsl.gliwice.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 27
Date: Mon, 10 Jan 2000 23:09:21 GMT
NNTP-Posting-Host: 195.117.80.70
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 947545761 195.117.80.70 (Tue, 11 Jan 2000 00:09:21 MET)
NNTP-Posting-Date: Tue, 11 Jan 2000 00:09:21 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21029
Ukryj nagłówki

Witam!

Jałowcówka. 4 l wódki dolać do rozpuszczonego w wodzie cukru (1 kg).
Wlać do gąsiora. Dodać 24 dag jagód jałowcowych, 3 g anyżu, tyleż
kolendry i goździków (wszystko powinno być rozdrobnione). Gąsiorkiem
silnie potrząsnąć, zakorkować go, pozostawić w spokoju na 3 tygodnie.
Przecedzić przez sito, a potem przez płótno, zlać do butelek,
zakorkować.

"Adaś Jezierski" wrote:
>
> Nie jestem stalym czytelnikiem tej grupy, nie wiem czy sa tu specjalisci od
> nalewek i wodek.
> Chcialem zrobic jalowcowke. Zalalem jalowiec 60% spirytusem. Otrzymalem
> mocna w smaku zaprawke jalowcowa. Musze to rozcienczyc i pewnie jeszcze
> czegos dodac aby smakowalo jak gin. Wie ktos czego nalezy dodac? Prosze o
> rade.
> Pozdrowienia.
> Adam.

--
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
| |
| Pozdrawiam. UIN: 52142676 |
| R. e-mail: w...@k...net.pl |
| |
|_ _ _ _ _O b y d o w i o s n y! _ _ _ _ _|

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
11.01 Wladyslaw Los
12.01 Dariusz K. Ladziak
13.01 Rafal Wylocinski
16.01 Rafal Wylocinski
17.01 Dariusz K. Ladziak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6