Data: 2007-10-21 14:09:02
Temat: Re: Jem sobie takie ciasto...
Od: "Alek" <alek67@PRECZ_ZE_SPAMEM.poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał
>
> Zastanawiam się, jak by to zrobić. Problem właściwie pojawia się dopiero
> na samej górze ciasta - te kokosowe kleksy raczej powinny być pieczone
> (nawet wyglądają na lekko zrumienione na górze), ale czy są pieczone
> osobno, czy całe ciasto wkłada się do piekarnika po przełożeniu
> biszkoptowych placków? Ciekawe. Robił ktoś kiedyś takie wygibasy? ;-)
Robić nie robiłem, ale w książce mam przepis nieco podobny.
Spód z biszkopta, na to budyń z owocami i na to piana (0,5 szklanki
białek, 0,5 szklanki cukru kryształu, 15 dag wiórków kokosowych;
białka ubić z cukrem, dodać wiórki i lekko wymieszać).
Zapiec w gorącym piekarniku na złoty kolor w temp. 180°C
|