Data: 2006-04-10 07:48:25
Temat: Re: Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?
Od: " Zora" <z...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
No to podsumuję.
Kiszonkę bez soli zrobić się da, tyle że będzie niesmaczna dla ludzi -
potwierdzam.Mało tego, jest nie jadalna, jeśli sie nie wie że wystarczy
dosoliś/przynajmniej w kapuśniaczku/, bo smak odbiega daleko od normalnej
"ludzkiej" kiszonki i dla tego wielu zapewne stwierdziło, że się nie da.
Jest nietrwała, co nie przeszkadza producentowi, który ją zapasteryzował i
zafoliował. Tylko jeszcze jedno pytanie- dla czego? Zoszczędności? Ceny soli i
kapusty sa podobne, tyle że sól trzeba kupić, kapustę można sobie wchodować.
Myśle jednak że skórka nie warta wyprawki bo sól przyspiesza puszczanie soku.
No chybaże producentstał na krawędzi bankructwa i nie miał na sól a za to nogi
do deptania wykorzystał i puścił w skarpetkach :(.
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|