Data: 2006-04-10 07:51:37
Temat: Re: Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
" Zora" <z...@g...pl> wrote in message
news:e1d2k9$75$1@inews.gazeta.pl...
> No to podsumuję.
> Kiszonkę bez soli zrobić się da, tyle że będzie niesmaczna dla ludzi -
> potwierdzam.Mało tego, jest nie jadalna, jeśli sie nie wie że wystarczy
> dosoliś/przynajmniej w kapuśniaczku/, bo smak odbiega daleko od normalnej
> "ludzkiej" kiszonki i dla tego wielu zapewne stwierdziło, że się nie da.
> Jest nietrwała, co nie przeszkadza producentowi, który ją zapasteryzował i
> zafoliował. Tylko jeszcze jedno pytanie- dla czego? Zoszczędności? Ceny
> soli i
> kapusty sa podobne, tyle że sól trzeba kupić, kapustę można sobie
> wchodować.
> Myśle jednak że skórka nie warta wyprawki bo sól przyspiesza puszczanie
> soku.
> No chybaże producentstał na krawędzi bankructwa i nie miał na sól a za to
> nogi
> do deptania wykorzystał i puścił w skarpetkach :(.
PEWNIE DLA TYCH, KTÓRZY STOSUJĄ DIETĘ BEZSODOWĄ.
|