Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.silweb.
pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Zbyszek Zarzycki" <z...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jeśli nie chcesz mojej zguby
Date: Sun, 20 Aug 2006 19:32:59 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <eca6h5$p9c$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <ec9ar5$43g$1@nemesis.news.tpi.pl> <qF%Fg.19348$uV.17558@trnddc08>
NNTP-Posting-Host: dkk107.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1156095334 25900 83.24.14.107 (20 Aug 2006 17:35:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 20 Aug 2006 17:35:34 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Antivirus: avast! (VPS 0633-4, 2006-08-18), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:275898
Ukryj nagłówki
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:qF%Fg.19348$uV.17558@trnddc08...
>> "Zbyszek Zarzycki" <z...@g...com> wrote in message
>> news:ec9ar5$43g$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Quesadillas zrób mi luby ;-)
>> I to na dokładkę z łososiem i szpinakiem. Zjdała ta moja luba coś takiego
>> gdzieś na mazurach i dziś wraca i taki ma kaprys na kolację.
>> Nawet nie wiem jak toto ma wyglądać. Z googlowanie wynika że takiej
>> mieszanki nikt nie robi, losoś jeszcze chyba jest możliwy ale szpinak
>> wygląda na to że meksykanom nie przypadł do gustu.
>
>
> Jesli czytasz po angielsku tu masz taki nieco zeuropeizowany przepis ze
> szpinakiem.
> http://www.astray.com/recipes/?show=Spinach%20quesad
illas%20(hl)
>
Zadaniczo już by było za późno na te listy składników ;-), ale dziękuję
bardzo przepisy przydadzą się na następny raz.
Wykombinowałem coś takiego:
- szpinak na mleku wg. przepisu z lat 60 + przyprawa meksykańska (jakaś
gotowa ze sklepu)
- pomidor
- wędzony łosoś
Szpinak i łosoś rozsmarowane na połówkach placka, pomidor w środek i na
patelnię.
Nawet się ładnie przewraca na drugą stronę.
Syn już jadł - jemu smakuje
3 różne dipy i Desperados na dodatek, będzie dobrze :-)
--
ZZ@private
|