Data: 2006-08-20 17:32:59
Temat: Re: Jeśli nie chcesz mojej zguby
Od: "Zbyszek Zarzycki" <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com> napisał w wiadomości
news:qF%Fg.19348$uV.17558@trnddc08...
>> "Zbyszek Zarzycki" <z...@g...com> wrote in message
>> news:ec9ar5$43g$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> Quesadillas zrób mi luby ;-)
>> I to na dokładkę z łososiem i szpinakiem. Zjdała ta moja luba coś takiego
>> gdzieś na mazurach i dziś wraca i taki ma kaprys na kolację.
>> Nawet nie wiem jak toto ma wyglądać. Z googlowanie wynika że takiej
>> mieszanki nikt nie robi, losoś jeszcze chyba jest możliwy ale szpinak
>> wygląda na to że meksykanom nie przypadł do gustu.
>
>
> Jesli czytasz po angielsku tu masz taki nieco zeuropeizowany przepis ze
> szpinakiem.
> http://www.astray.com/recipes/?show=Spinach%20quesad
illas%20(hl)
>
Zadaniczo już by było za późno na te listy składników ;-), ale dziękuję
bardzo przepisy przydadzą się na następny raz.
Wykombinowałem coś takiego:
- szpinak na mleku wg. przepisu z lat 60 + przyprawa meksykańska (jakaś
gotowa ze sklepu)
- pomidor
- wędzony łosoś
Szpinak i łosoś rozsmarowane na połówkach placka, pomidor w środek i na
patelnię.
Nawet się ładnie przewraca na drugą stronę.
Syn już jadł - jemu smakuje
3 różne dipy i Desperados na dodatek, będzie dobrze :-)
--
ZZ@private
|