Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!news.nask.pl!polnews.pl!not-for-mail
From: "Monisiatko" <M...@c...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jeszcze pytanie o puszkowy mak
Date: Fri, 14 Dec 2001 17:11:14 +0100
Organization: PolNEWS - http://www.polnews.pl
Lines: 44
Message-ID: <0...@p...pl>
References: <9vcq0f$fc7$1@news.tpi.pl> <9vd324$m24$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: swift.atra.com.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: swift.atra.com.pl 1008346274 13933 194.181.190.181 (14 Dec 2001 16:11:14
GMT)
X-Complaints-To: h...@p...pl
NNTP-Posting-Date: 14 Dec 2001 16:11:14 GMT
X-Original-NNTP-Posting-Host: 195.116.193.131
X-Original-NNTP-Posting-From: ssegw-1.comarch.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:87535
Ukryj nagłówki
>> Jakis czas temu byla tu dyskusja o puszkowych gotowcach i wtedy
>ktos pisal
>> ze taki mak na kilometr jedzie olejkiem migdalowym. Nie mialam
>zamiaru nic
>> takiego kupowac a tymczasem tesciowa uszczesliwila mnie pucha
>maku firmy
>> PROSPONA - czy to jest ten olejkowy mak?
Szkoda, ze jakos przeoczylam te dyskusje...
>> Tak swoja droga juz sam sklad mnie wnerwil - 38% cukru!,
>konserwowany
>> chemicznie, sztuczny miod...szkoda slow ;-(
>Uch, rzeczy Prospony sa makabrycznie wrecz slodkie - kupilam
>kiedys jakies owoce w galarecie na ciasta, i po prostu ohyda.
Ufffff
a to mialam szczescie - a mialam zamiar kupic.
Bo tez nie mam maszynki do mielenia.....
>Natomiast w ubieglym roku kupowalam taki torebkowany mak firmy
>Schwartau, to sie chyba nazywalo masa makowa 3-krotnie zmielona
>czy siakos tak, owszem mialo troche przypraw ale _troche_. O ile
>pamietam zalewalo sie toto cieplym mlekiem. Dla mnie, nie majacej
>maszynki do mielenia, to bylo zbawienie. Wlasnie musze na to
>zapolowac w tym sezonie :))))))))))
>
Ja juz kupilam - wlasnie jakis duszek mi podszepnal, abym wziela mielony w
torebce, za nie ten w puszce.
2 paczki.
Z jednej powstalo juz ciasto japonskie - pyszniutkie....
a druga czeka na swieta i na klasyczny makowiec.
Polecam, bardzo dobry ten mak.
Czy mozna go kupic poza sezonem swiatecznym??? Czy tez juz teraz musze zrobic
zapasy na caly rok:))))
Monisiatko
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
----- od 28.08 - nowa, lepsza wersja -----
|