Data: 2005-08-16 05:30:38
Temat: Re: Jezyny- co da sie z nich zrobic
Od: BasiaBjk <b...@q...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik jacenty napisał:
> Wino z jezyn jest wspaniałe.
Najlepsze z domowych win, nie piłam lepszego. Szczególnie połwytrawne.
Może być z niewielkim dodatkiem późnych wiśni, czy winogron, ale
niewielkim, ma wtedy troszkę 'zakręcony' smak.
Niezłe jest też z naszych drobnych ciemnych winogron z małym dodatkiem
aronii, ale jeżynowe najlepsze.
Zwłaszcza jak polezy w piwnicy 2-3 lata,
Gratuluję silnej woli. Muszę jakąś butelczynę zamknąć do kuferka,
kluczyk zakopać i na trzy lata zapomnieć. Moze uda się skosztować.
> Teraz wycięli krzaczki i płaczę z tego powodu.
Jak to "wycięli krzaczki"? Wszystkie w okolicy? U nas jeżyny dopiero
zaczynają dojrzewać, wczoraj zrobiłam zwiad i mimochodem wypatrzyłam
wielkie zakamuflowane jeżynisko na południowym zboczu. Już się cieszę :)
--
pa, BasiaBjk
|