Data: 2001-07-06 20:24:14
Temat: Re: Jogurt z mleka kartonikowego?
Od: "Sabinka" <s...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kamas" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9i02mc$k06$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Sabinka" <s...@k...net.pl> napisał w wiadomości
> news:9i012h$ah0$1@news.tpi.pl...
> > Te mleka UHT podobno nie kwasnieja, podobno i kwasem trudno je zakwasic.
A
> > czy wyjdzie z niego jogurt? Tak jak z woreczkowego?
> > Pozdr.
> > Sabi
> >
> > wyjdzie! trzeba zaszczepić dobrym jogurtem z żywymi szczepami bakterii.
Kiedys robilam duzo jogurtu, ale z mleka "woreczkowego". Kartonikowe jest
troche inne i nie bylam pewna.
Nie pamietam - jakie proporcje powinny byc pomiedzy mlekiem a jogurtem?
Zdaje mi sie, ze jogurtu mialo byc 1/40 - to strasznie malo. Czy trzeba
bardzo trzymac sie proporcji?
Sabinka
|