Data: 2004-08-05 09:04:18
Temat: Re: KALAREPA
Od: "ahnia" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam grupę!!
Ponieważ jestem tu nowa to będzie mój wpisowy przepis.
3 duże kalarepy
0,5 kg mięsa mielonego
pęczek koperku
1 cebula
2 ząbki czosnku
250g makaronu ( ja używam Divelli cięte rurki - chodzi o to aby był drobny)
mała śmietana 30 proc.
sól i pieprz
Kalarepę pokroić w kostkę i dusić do miękkości w małej ilości wody.
Mięso delikatnie podsmarzyć z cebulką (pokrojona drobno) i czosnkiem.
Mięso przyprawić solą i pieprzem.
Ugotować makaron.
Całość mieszam ze śmietaną i dodaję posiekany koperek.
Podaję na ciepło. Mojej rodzinie bardzo smakuje. Musi być jedynie
odpowiednio słone i pieprzne. Przepis własny.
Życzę smacznego.
Anka
|